Известување

Почитувани,

Ве известуваме дека веќе има пријавен „домаќин“ за одржување на републичкиот натпревар Млади библиотекари. Ве замолувам најдоцна до 11.9.2019 година да доставите предлог на следнава е-адреса Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите доколку има некој друг што е заинтересиран за погоренаведеното. Избраниот „домаќин“ ќе се објави на 12.9.2019 година за да може да се отпочне со општинските натпревари. До крајот на септември ќе излезе од печат и преводот на албански јазик на „Прирачникот за подготовка на кандидати за натпреварот Млади библиотекари“ 2019 година. Изборот на тричлената комисија за натпреварот Млади библиотекари ќе биде избрана на 46. Годишно собрание на БЗМ во Штип коешто ќе се одржи на 17 и 18 октомври 2019 година.

 

Срдечно,